• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Wat is een Kredietcheck?

06-09-2021

Een Kredietcheck bestaat uit een combinatie van de volgende onderdelen:

  1. Algemene gegevens; hoelang bestaat een bedrijf? In welke sector is het bedrijf actief? Hoeveel mensen werken er binnen het bedrijf? Welke rechtsvorm heeft het bedrijf?
  2. Financiële gegevens; is er voldoende betaalcapaciteit? Wat is het eigenvermogen? Gedeponeerde jaarcijfers Kamer van Koophandel (KvK).
  3. Betaalgeschiedenis; hoe is de betaalervaringen van leveranciers bij dit bedrijf? Zijn er lopende incassozaken?
    Staat een bedrijf pas kort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Zijn er binnen de groep faillissementen geweest of directeurswisselingen?

Alles telt mee m.b.t. de kredietwaardigheid van het betreffende bedrijf.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Simpel! Op Kredietrapportaanvragen kiest u een product, wil je ons Kredietrapport bedrijven Nederland (Dun and Bradstreet D&B informatie) of wil je ons Kredietrapport bedrijven wereldwijd (Dun and Bradstreet D&B informatie)? Vervolgens zoek je via de bedrijfsnaam of het KvK nummer het betreffende bedrijf op en kun je eenvoudig hiervan de Kredietcheck (Kredietrapport) bestellen. Daarna ontvangt u van ons binnen 5 minuten het kredietrapport in uw e-mailbox. Aan de hand van de Kredietcheck kunt u vervolgens bepalen of u zaken gaat doen met het betreffende bedrijf.

Veel bedrijven checken de kredietwaardigheid van al hun klanten regelmatig via Kredietrapportaanvragen. Hierdoor kunnen ze beter participeren op veranderingen binnen de markt en voorkomen ze wanbetaling bij hun debiteuren.

Waarom Kredietcheck zo belangrijk is?

Ga eens bij uzelf na… Zou u geld uitlenen aan een onbekende? Of het nu een persoon of bedrijf is, u moet erop kunnen vertrouwen dat u het uitgeleende geld weer terugkrijgt. Met een Kredietcheck weet u de kredietwaardigheid van het bedrijf wat maakt dat u kunt beslissen of u wel of niet zaken gaat doen, of dat u een vooruit betaling op de geleverde dienst wenst.

Zelf Kredietcheck onderzoek via Internet

U kunt ervoor kiezen om zelf financiële gegevens op te zoeken via internet of de Kamer van Koophandel. Als u zelf een analyse gaat uitvoeren, dan kunt u kijken naar de balanspositie van het betreffende bedrijf. Hiermee krijgt u inzicht hoe de bezittingen van het bedrijf zijn gefinancierd. Bij een gezond bedrijf bestaat het grootste gedeelte uit eigen vermogen. Natuurlijk zijn er dan voldoende middelen om de kortlopende schulden te betalen. Met behulp van de winst en verliesrekening kunt u zien of het bedrijf goed rendeert. Ook dit is heel belangrijk element om vast te stellen want dit zegt alles over het feit of een bedrijf in de toekomst aan de verplichtingen kan voldoen.

Met een kredietcheck van Kredietrapportaanvragen krijgt u meer inzicht in de financiële positie van uw (potentiële) klant. Wanneer u een kredietcheck door ons laat uitvoeren, krijgt u dit in een kredietrapport aangeleverd. In het kredietrapport wordt de kredietwaardigheid van het bedrijf aangegeven. De bedrijfsscore geeft daarnaast aan in hoeverre het bedrijf de openstaande facturen kan betalen.

Een kredietcheck kan u bijvoorbeeld adviseren om maximaal € 1.000,- aan openstaande vorderingen op een bedrijf te hebben. Op het moment dat de klant een nieuwe bestelling plaatst en de oude facturen nog niet heeft betaald, is het advies om de klant eerst de openstaande vorderingen te laten betalen voordat u opnieuw gaat leveren. Afstemming met uw klant is hierin van groot belang.

Toekomst Kredietcheck

Kredietcheck zien wij steeds meer in combinatie gaan met de organische zoekresultaten binnen Google. Binnen Samrate zetten wij dan ook steeds meer informatie over bedrijven online. Zodat het steeds eenvoudig en voordeliger wordt om het krediet te checken van bedrijven. Online en transparant biedt veel meer waarde om wanbetaling tussen bedrijven te voorkomen.

Meer informatie over onze kredietcheck + bestellen kredietcheck.

Terug naar het overzicht
Loes Bos
Loes Bos

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?