• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Waarom gebruik maken van kredietinformatie?

23-01-2024

In het zakelijke landschap komen situaties zoals die van Klaas, een ondernemer uit het midden van het land, helaas niet zelden voor. Een ontmoeting op een ondernemersborrel leidt tot een veelbelovende zakelijke samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Klaas investeert aanzienlijke bedragen in materialen voor zijn nieuwe zakenpartner, in de verwachting spoedig betaald te worden. Maar, na weken van onvervulde beloften begint Klaas zich te realiseren dat vertrouwen alleen niet voldoende is geweest.

Dit voorbeeld, illustreert de gevaren van handelen op basis van persoonlijke klik en ongegrond vertrouwen. Het is een situatie die gemakkelijk werkelijkheid kan worden. Daarom willen we u voorzien van enkele adviezen:

Wees niet te goed van vertrouwen

Hoewel vertrouwen een essentieel element is in zakelijke relaties, is het van cruciaal belang om niet te goedgelovig te zijn. Voor bedrijven is het noodzakelijk dat er een evenwichtige wederdienst is in de vorm van tijdige betaling voor geleverde diensten of producten. Het vooraf onderzoeken van de financiële stabiliteit van uw zakelijke partners is van het grootste belang. Dit kan doormiddel van het bestellen van een kredietrapport.

Wijs uw verkoopafdeling op het belang van kredietwaardigheid

Verkopers hebben vaak de neiging om zich te richten op de omvang van de opdracht, vooral gezien de druk van targets. Het is belang om hen te trainen in het belang van het controleren van de kredietwaardigheid middels ons kredietrapport. Niet alleen de klanten die wat schimmig lijken maar alle klanten. Want je kunt hierin niet op eigen gevoel afgaan. Het inwinnen van kredietinformatie middels een kredietrapport is een nuttig instrument dat niet betekent dat levering wordt geweigerd. In prijsonderhandelingen kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de kredietwaardigheid en het betalingsgedrag van een klant, waardoor u zich deels ‘verzekert’ tegen mogelijke wanbetaling.

Waar is kredietinformatie te verkrijgen?

Het verkrijgen van kredietinformatie is tegenwoordig eenvoudig en divers. Jaarverslagen zijn beschikbaar via de Kamer van Koophandel, daarnaast leveren wij op maat gemaakte kredietrapporten voor slechts 9,95 per stuk, binnen 5 minuten in de mailbox. De kosten van een kredietrapport wegen niet op tegen de potentiële ellende die voortkomt uit onverantwoorde zakelijke transacties. Als kredietinformatiebureau kunnen wij zelfs inzicht bieden in de kredietwaardigheid van internationale partners, wat van onschatbare waarde is voor bedrijven met internationale activiteiten. Het gebruik van kredietinformatie is niet slechts een voorzorgsmaatregel, maar een strategische zet om de financiële gezondheid van uw onderneming te waarborgen.

Terug naar het overzicht
Loes Bos
Loes Bos

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?