• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Voorkom late betalingen met deze 5 tips

12-03-2024

Het beheer van betalingen is essentieel voor elk bedrijf. Hier zijn vijf tips om te zorgen dat uw facturen op tijd worden voldaan.

1. Onderhoud persoonlijk contact met uw klanten

Bouw een persoonlijke band op met uw klanten. Een goede relatie bevordert tijdige betalingen en stelt u in staat eventuele problemen vroegtijdig te signaleren. Bij een groot klantenbestand helpt segmentatie via customer scoring om de focus te leggen op het topsegment, waar persoonlijke relaties het meest impact hebben.

2. Check vooraf de kredietwaardigheid van uw klant, maar zoek ook kansen

Gebruik ons kredietrapport om de kredietwaardigheid van klanten te controleren. Flexibiliteit in betalingsvoorwaarden voor solide klanten is cruciaal. Regelmatige updates van de kredietwaardigheid middels ons kredietrapport is aan te raden, vooral bij terugkerende bestellingen. Bestel voor slechts 9,95 het beste kredietrapport van Nederland, binnen 5 minuten in uw mailbox.

3. Wacht niet met uw factuur en wees duidelijk

Tijdige en duidelijke facturering is vanzelfsprekend. Laat uw klanten weten dat de betalingstermijn serieus genomen wordt. Vermeld op de factuur de vervaldatum zodat het voor de klant duidelijk is wanneer de betaling verwacht wordt.

4. Vraag vooraf een deelbetaling of het volledige bedrag

Overweeg een aanbetaling te vragen bij opdrachten waar kosten vooraf gemaakt worden. Het versterkt het vertrouwen en is begrijpelijk bij levering van goederen of diensten met voorafgaande kosten. Focus op een balans tussen vertrouwen en zakelijke belangen.

5. Stimuleer elektronisch betalen

Elektronisch betalen is niet alleen gangbaar maar ook efficiënt. Het zorgt voor snelle verwerking en directe beschikbaarheid van geld. Vermeld duidelijk uw bankrekeningnummer, naam en referentie op facturen om het elektronisch betalen te vergemakkelijken.

Een proactieve benadering, gecombineerd met moderne tools, bevordert niet alleen tijdige betalingen maar bouwt ook duurzame zakelijke relaties op. Het implementeren van deze tips kan uw cashflow optimaliseren en uw bedrijfsresultaten verbeteren.

Terug naar het overzicht
Jan de Vries
Jan de Vries

Kom je er niet uit? Ik help je graag verder.