• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Retailer failliet? Voorkom schade.

15-11-2016

De retailmarkt verkeert in zwaar weer. Zeker als het gaat om mode, consumentenelektronica en huishoudelijke artikelen is het einde van de faillissementsaanvragen nog niet in zicht. Dit alles ondanks de aantrekkende economie. Uit onderzoek blijkt dat de omzet in de Retailsector zo’n 1 tot 2% stijgt, maar er worden helaas nog een reeks faillissementen verwacht. En dat zal maar net een klant van u zijn…. Hoe verweert u zich tegen schade door retailers die failliet gaan?

Reden faillissement retailers
Er zijn twee belangrijke redenen:

  • Consumenten stellen grote aankopen steeds vaker uit tot ze online een mooie aanbieding zien. Op deze aanbieding wordt vervolgens niet of nauwelijks winstmarge meer gemaakt.
  • Banken zijn nog steeds heel terughoudend met leningen.

Voor retailers is online aanwezigheid steeds belangrijker. De groei van online verkopen blijft maar doorstijgen. Volgens onderzoeken verwacht 75% van de consumenten dat retailers online dezelfde prijs hanteren als in de winkel, maar slechts 16% van de retailers doet dit ook daadwerkelijk. Meer dan ooit moeten retailers dan ook inzetten op een winkelervaring en één en dezelfde lijn volgen in al hun verkooppunten (online en offline). Dit betekend investeren in tijd en geld en dat heeft de retailbranche momenteel niet.

Groothandels
Ook groothandels hebben last van de faillissementen in de retailsector. Vroeger maakte menig groothandel gebruik van kredietverzekeringen, maar dit doen ze nu niet meer vanwege de grote impact op hun marge en het rendement. Daarnaast moeten kredietverzekeraars altijd een risicobeoordeling voor zichzelf doen. Dat betekent dat binnen bepaalde branches en segmenten het risico voor de verzekeraar geminimaliseerd en gelimiteerd wordt. Dit betekend dat risicobranches zoals: retail, bouw en uitzendbureaus van kredietverzekeraars vaak een nullimiet krijgen en daardoor niet verzekerbaar zijn, dit terwijl er wel premie moet worden afgedragen.

Oplossing kredietrapport
Als bedrijf wilt u weten met wie u zaken doet. Bestel daarom vooraf aan de aanname van uw nieuwe klanten eerst een kredietrapport. Een kredietrapport aanvragen kan online, 24 uur per dag, voor slechts €6,95 (NL) per stuk. U ontvangt het rapport binnen 5 minuten in uw mailbox.

Terug naar het overzicht
Gerrit Schorrel
Gerrit Schorrel

Kom je er niet uit? Ik help je graag verder.