• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Kredietcheck Angola

Kredietrapport bedrijven wereldwijd

Dit kredietrapport buitenland (wereldwijd) verstrekt door Kredietrapportaanvragen.nl is een goed...

29,95

Kredietwaardigheid bedrijf in Angola controleren met een kredietcheck

Controleer nu de kredietwaardigheid van bedrijven uit Angola met een kredietcheck. Op deze manier kan u problemen voorkomen. Eén van de voornaamste redenen dat bedrijven in financiële problemen komen is door wanbetaling. Voorkom wanbetaling door klanten en leveranciers uit Angola en vraag meteen een kredietrapport aan. U kunt meteen de kredietwaardigheid controleren van het bedrijf in Angola waar u zaken mee doet of wilt doen. In onze kredietrapporten ziet u in één oogopslag alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Extra informatie over Angola

Angola, officieel de Republiek Angola is een land in Zuidwest-Afrika. Het wordt in het zuiden begrensd door Namibië, in het noorden door Congo-Kinshasa, Zambia grenst in het oosten en in het westen grenst het aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Angola is Luanda waar circa een derde van de bevolking woont. Angola heeft tussen 16 en 21 miljoen inwoners. Angola is onafhankelijkheid geworden in 1975. Angola heeft grote hoeveelheden aan reserves van mineralen en aardolie, en voornamelijk hiermee behaalde de economie een groei in de dubbele cijfers gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw. Ondanks dit zijn de levensstandaarden laag; de levensverwachting en kindersterftecijfers van Angola behoren tot de slechtste in de wereld.

De belangrijkste economische sector van Angola, zeker wat werkgelegenheid betreft, is de landbouw. Toch is de import van voedsel groot. Dit is vanwege de discontinuïteit van de productie. Oorzaak hiervan is de voortdurende burgeroorlog in Angola. Alle productietakken in Angola hebben sinds 1975 onder de burgeroorlog geleden. Koffie en suikerriet zijn de belangrijkste marktgewassen. Maniok, graan, sisal, katoen, tabak en bananen worden ook verbouwd. Daarnaast is voor de havensteden de visserij een belangrijke inkomstenbron. In het savannegebied van Angola wordt vee, in het bijzonder rundvee, schapen, geiten en varkens, gefokt.

Angola heeft grote minerale rijkdommen. Daarnaast wordt hydro-elektrische energie opgewekt. Toch is olie de meest winstgevende grondstof: de inkomsten uit olie vertegenwoordigd ongeveer de helft van het bbp van Angola. De opbrengsten van de olie hebben weinig effect op de economische situatie van het land of op het dagelijkse leven van de Angolezen, dit omdat enorme bedragen zijn besteed aan strijdkrachten of verloren gaan als gevolg van corruptie.

Naast olie is de diamantmijnbouw een andere belangrijke inkomstenbron in Angola. Tevens wordt er aardgas, koper, ijzererts, mangaan, fosfaten, goud, veldspaat, lood, zink, bauxiet en uranium gewonnen. De belangrijkste verwerkende industrieën in Angola zijn de metaalindustrie, vlees en visverwerking, brouwerij en de vervaardiging die van cement, tabaksproducten en textielverwerking.

Een kredietcheck kan wereldwijd

Kredietrapportaanvragen biedt een kredietcheck aan voor bedrijven uit bijna alle landen in de wereld. Kom niet voor verassingen te staan en laat ons het bedrijf checken. Mocht u een kredietcheck uit een ander land dan Angola nodig hebben, bekijk dan ons complete landen overzicht.

Loes Bos
Loes Bos

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?