• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Wat is een kredietrapport?

Wat is een kredietrapport?

Een kredietrapport is een rapport waarmee u de kredietwaardigheid van uw zakenpartner (bedrijf) kan controleren. Een kredietrapport wordt opgesteld aan de hand van verschillende bronnen en geeft een Credit score weer (kredietwaardigheid van het bedrijf). Dit is het bedrag in euro’s (€) welke het betreffende bedrijf kredietwaardig is. Daarnaast geeft een Kredietrapport inzicht in het betalingsgedrag en grote gedeeltes van de financiën / cijfers van uw zakenpartner.

Kredietwaardigheid wordt vaak op verzoek van banken en bedrijven toegekend door een aantal daarin gespecialiseerde ondernemingen (credit bureaus). We hebben in Nederland de volgende kredietinformatie bureaus namelijk: Graydon, Creditsafe, D&B en Credit Device.

Zonder zo’n kredietwaardigheid score is het zeer moeilijk om krediet bij bedrijven of banken te verkrijgen. Bedrijven en banken streven erna middels een kredietrapport het debiteurenrisico in te schatten en wanbetaling van debiteuren te voorkomen.

Elk kredietinformatie bedrijf heeft weer eigen bronnen en inzichten op de financiën van een bedrijf. Hoe meer goede bronnen ze kunnen raadplegen hoe beter ze een bedrijf kunnen beoordelen op kredietwaardigheid richting hun leveranciers en klanten. Bronnen kunnen bijvoorbeeld zijn: Kamer van Koophandel (KvK), incasso bedrijven, bestuurdersinformatie, bedrijven die betaal ervaringen delen, kadaster, etc. Door de diversiteit en de vele bronnen is het ene kredietrapport ook beter dan het andere kredietrapport.

Loes Bos
Loes Bos

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?