• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Hoe lees je een kredietrapport?

Hoe lees je een kredietrapport?

De afwegingen die u maakt na het lezen van een kredietrapport hangt van verschillende factoren af. Hoe goed kent u bijvoorbeeld uw klant of hoe groot is het risico in verhouding met uw liquiditeit. Wanneer u een kredietrapport leest zijn een aantal gegevens belangrijk. De meeste mensen (bedrijven) kijken naar het kredietlimiet. Dit is het bedrag in euro’s die het betreffende bedrijf kredietwaardig is. Dekt dit bedrag de bestelling, lening  of factuurwaarde dan is de kans groot dat het betreffende bedrijf aan zijn verplichtingen kan voldoen. Daarnaast is de Risicorating een goede indicatie van het risico dat u loopt. Hieronder ziet u een schema van de scores van de door ons verstrekte kredietrapporten met de bijbehorende risico’s:

1. = Heel laag risiconiveau

2. = Laag risiconiveau

3. = Gemiddeld risiconiveau

4. = Hoog risiconiveau

5. = Geen rating

Naast het bekijken van de Risicorating is het belangrijk om goed door het kredietrapport te lezen of er enigszins opvallende gegevens instaan. De samenvattingen van de wijzigingen zijn vaak ook interessant zo kun je zien of in de afgelopen periode nog wijzigingen zijn geweest.

Let op! Wij kunnen niet garanderen dat alle gegevens in onze kredietrapporten worden weergegeven. Waar eenmanszaken geen cijfers hoeven te deponeren bij de KvK (Kamer van Koophandel) komt het helaas bij een grote groep B.V.’s voor dat ze geen cijfers deponeren.

Mariska de Jager
Mariska de Jager

Meer weten over je bestelling? Ik help je graag verder.