Veel gestelde vragen

Hoe kan kredietrapportaanvragen voordeliger zijn dan andere kredietrapportverstrekkers?

Het is een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Hoe kan het zijn dat wij kredietrapporten vanaf slechts €6,95 aanbieden terwijl een kredietrapport bij onze leveranciers vele malen hoger is.  Dit heeft een aantal redenen.

Ten eerste kopen wij de kredietrapporten heel groot in bij onze leveranciers. Zo hebben wij een geldige re-sellersovereenkomst met onze leveranciers. Daarnaast bieden wij de kredietrapporten per stuk aan. De informatiebedrijven die Nederland kent namelijk: Graydon, Creditsafe, D&B en CreditDevice bieden over het algemeen alleen kredietrapporten aan in abonnementsvorm. Doordat hun model niet per stuk is, wordt de prijs veel hoger wanneer ze toch per stuk een kredietrapport zouden gaan aanbieden. Wij hebben een model per stuk en  zijn daar volledig op ingericht. Ondanks dat wij per stuk kredietrapporten verkopen zijn de aantallen verkochte kredietrapporten weer heel groot en is er alsnog sprake van een gezonde marge. Daarnaast gaat bij ons alles via Internet waardoor wij relatief weinig kosten maken en de prijs voor onze klanten zeer laag kunnen houden.

Tot slot: Wij willen graag dat het betalingsmoraal verbeterd word. Het betalingsmoraal is bar en boos en dat is heel slecht voor de economie en de werkgelegenheid. Het betalingsmoraal verbeteren kan alleen wanneer iedereen de mogelijkheid heeft om snel, eenvoudig en voordelig een kredietrapport te bestellen. Daarom moet het bestellen van een kredietrapport zo laagdrempelig mogelijk zijn. Zodat elk bedrijf inzicht krijgt in hun debiteuren. Zodat bedrijven die geen geld hebben ook daadwerkelijk stoppen met het bestellen van producten en diensten.