• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Hoe is Kredietrapportaanvragen.nl ontstaan?

07-11-2016

Regelmatig wordt mij (Franck Antonides) gevraagd hoe ik op het idee ben gekomen om Kredietrapportaanvragen.nl te starten. Het lijkt mij daarom leuk om het eerste nieuwsitem van Kredietrapportaanvragen.nl daarmee te beginnen.

Benadering door Graydon
In 2014 werd mijn bedrijf Payrollplaats B.V. genomineerd voor de FD Gazellen Award. Naar aanleiding daarvan kwam er een verkoper van Graydon langs met kredietrapporten. Graydon was namelijk partner van de FD Gazellen Award. Ze wilden toen erg graag dat Payrollplaats bij hen kredietrapporten zou gaan kopen. En dat wilde ik zelf ook wel, aangezien ik wilde weten met wie ik zaken zou doen. We betaalden dan € 30,- per kredietrapport waar we dan minimaal 1 werkdag op moesten wachten. Dus ik was één en al oor richting Graydon. Eén van de eerste vragen die door Graydon gesteld werd was: hoeveel kredietrapporten denkt u per jaar nodig te hebben?

Mijn antwoord was: ongeveer 40 kredietrapporten per jaar. Vervolgens kreeg ik een abonnement aangeboden, waarbij ik 100 kredietrapporten kon afnemen voor een totaalbedrag van € 1.000,- exclusief BTW. Op zich niet gek als je vervolgens de verkoopprijs per rapport berekend, namelijk €10,- per stuk. Maar ik had bij lange na geen 100 kredietrapporten nodig, waardoor ik de vraag aan Graydon stelde of het ook mogelijk zou zijn om voor zo’n € 15,- per stuk een kredietrapport te kopen. Dat was immers nog steeds de helft van het geld dat ik aan EDR betaalde en daarnaast was de levering van de kredietrapporten via Graydon sneller. Graydon gaf vervolgens aan dat het absoluut niet mogelijk zou zijn om rapporten per stuk of door middel van een kleiner abonnement te verstrekken.

De verkoper stelde toen voor dat ik de rapporten wel aan Inpoint (onze buren) zou kunnen doorverkopen. Hiermee zou ik uiteindelijk toch een lage prijs per kredietrapport hebben.
Hieruit concludeerde ik dat ik de kredietrapporten dus zou mogen verkopen. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan, want ik vond het verdienmodel van Graydon en andere kredietrapportverstrekkers in Nederland nogal vreemd. Nog geen week later verkocht ik kredietrapporten van Graydon voor € 14,95 per stuk, die als warme broodjes over de toonbank gingen.

Juridische conflict met Graydon
Ik had Graydon nooit verteld hoe ik de kredietrapporten verkocht. Op het moment dat ik voor de facturatie de bedrijfsnaam ‘Payrollplaats’ wilde omzetten naar ‘Kredietrapportaanvragen.nl’, werd het de verkoper duidelijk dat ik de kredietrapporten online verkocht. Ik moest logischerwijs meteen alles omzetten anders kreeg ik de juridische afdeling op mijn dak. Achteraf gezien was het naïef van mij om de verkoop van de rapporten via internet opgang te zetten. Echter merkte ik wel gelijk dat dit een perfect businessmodel zou zijn.

Professionalisering van het project
Vervolgens ging het hele proces erg snel en ben ik daadwerkelijk gaan investeren in Kredietrapportaanvragen.nl. Ik heb internetbureau Inpoint ingeschakeld voor een goede, gebruiksvriendelijke website en een mooi logo. Vervolgens is op technisch gebied de koppeling met Creditsafe gelegd door één van onze beste programmeurs.

Tot dusver gaat het goed en verkopen we steeds meer kredietrapporten. Daarnaast verbeteren we onze rapporten continue en zien we steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan waar we heel blij mee zijn. Want wanbetalers moeten geweerd worden, doordat kredietrapporten zo toegankelijk mogelijk worden voor zowel kleine als grote bedrijven.

Terug naar het overzicht
Loes Bos
Loes Bos

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?