• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Effect Corona crisis op de kredietwaardigheid van bedrijven!

28-04-2020

Veel ondernemers zien hun omzet kelderen en hun winst verdampen. Waar ondernemend Nederland goede tijden kenden, gaat het geld op dit moment bij veel bedrijven hard van hun af. Dit is een crisis waar niemand rekening mee had kunnen houden. Er is geen crisis scenario voor weg gelegd en er stonden geen draaiboeken te wachten in de kast.

Samrate wordt vaak gevraagd wat de invloed is van het Corona virus op onze kredietrapporten, de kredietwaardigheid van hun bedrijf en de kredietwaardigheid van hun klanten / leveranciers.

Het antwoord hierop is als volgt:
Al kennen wij de rekenformule van onze leveranciers niet, ze hebben wel te kennen gegeven dat ze het effect van een crisis als de Corona niet 1 op 1 kunnen doorvoeren in de kredietwaardigheid. Anders gezegd, ook zij weten niet wat het effect van de Corona crisis zal zijn en passen naar ons vermoeden de rekenformule niet of nauwelijks iets aan.

Maar het effect van deze crisis gaat zich natuurlijk wel laten zien in de jaarcijfers van elk individueel bedrijf. Omzet, werkkapitaal, winsten zullen over het algemeen dalen. Op dat moment zal daadwerkelijk zichtbaar worden hoe groot de veldslag onder bedrijven is geweest. Dit zal op dat moment zeker effect gaan hebben op de kredietwaardigheid van individuele bedrijven. Daarnaast zullen tussentijdse vorderingen, betalingsachterstanden, incasso’s van bedrijven effect gaan hebben op de kredietwaardigheid.

Heeft het dan geen zin meer om uw klanten te controleren op hun kredietwaardigheid middels een kredietrapport? Zeker wel, want op dit moment zul je extra voorzichtig moeten zijn met bedrijven die voor de Corona crisis al een lage kredietwaardigheid hadden.

Het maken van betaalafspraken is nog nooit zo belangrijk geweest.

Samrate heeft als missie: Elke rechtmatige factuur in Nederland binnen 30 dagen betaald. Wij plaatsen dan ook elk bestelde kredietrapport op onze kredietrapport webshop: Kredietrapportaanvragen.nl gratis online op Samrate.

Benieuwd naar de kredietwaardigheid van uw klant of leveranciers check gratis Samrate.

Terug naar het overzicht
Mariska de Jager
Mariska de Jager

Meer weten over je bestelling? Ik help je graag verder.