• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Betalingsmoraal bedroevend laag

15-06-2017

Betalingsmoraal nog steeds bedroevend laag in Nederland

Uit cijfers blijkt dat het betalingsmoraal van Nederlandse bedrijven achter blijft ten opzichte van andere Europese landen. De gevolgen hiervan zijn waarschijnlijk groter dan u dacht!

Het betalingsmoraal

Uit cijfers blijkt dat ruim 85% van de Nederlandse bedrijven haar rekeningen niet altijd op tijd betalen. Het gemiddelde in Europa ligt een stuk lager met ongeveer 72%. De slechte betalingsmoraal, zowel in Nederland als in Europa, zijn waarschijnlijk naweeën van de kredietcrisis. Bedrijven hebben ingeleverd op hun vermogen en een financiering regelen is steeds moeilijk geworden. Het iets langer laten liggen van een factuur is dan vaak de makkelijkste oplossing.

De gevolgen

Het later betalen van uw facturen heeft meer gevolgen voor uw zakenpartner dan u waarschijnlijk denkt. Bedrijven schrijven jaarlijks ongeveer 2% af op hun omzet vanwege late betalingen. Verder raakt ruim 30% van de bedrijven in de problemen met hun liquiditeit. Echter, dit is nog niet alles. Late betalingen zorgen er namelijk ook nog eens voor dat bedrijven minder snel kunnen groeien. Bijna 20% van de Nederlandse bedrijven geeft aan meer personeel aan te willen nemen wanneer ze sneller betaald gaan worden. Kortom, de werkloosheid lijdt er ook nog eens onder.

Eventuele oplossing

We hebben kunnen zien dat late betalingen ontzettend veel problemen geeft voor Nederlandse bedrijven, maar wat zou hier dan de oplossing voor kunnen zijn? Een eventuele oplossing zou een kredietrapport kunnen zijn. Hierin staat informatie over de betalingsbereidheid van uw zakenpartner, daarnaast is er nog een andere optie.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer bedrijven klanten (deels) vooruit laten betalen. Echter, het overgrote deel durft dit nog niet aan in de angst klanten mis te lopen. Heeft u dit al overwogen?

Voorbeeld kredietrapport downloaden

Terug naar het overzicht
Henk van Vliet
Henk van Vliet

Hulp nodig met het aanvragen van je kredietrapport?