• Slechts € 9,95 per kredietrapport
  • Direct in uw mailbox
  • Bedrijven wereldwijd
  • Anoniem bestellen
  • Korting met tegoed

Een bedrijfsrating, wat houdt dat eigenlijk in?

12-06-2018

Wilt u snel weten hoe uw zakenrelatie ervoor staat? Kijk dan naar zijn rating op de kredietrapport! Maar wat is dat eigenlijk? En hoe wordt het berekend?

Het is onder meerdere namen bekend : obligatierating, kredietrating, kredietstatus of kredietbeoordeling. Dit kan best verwarrend zijn. Maar wat is het eigenlijk? ?

Het is een cijfer of letter die het risicowaardigheid van een bedrijf aangeeft.

Het toekennen van een rating gebeurt na een (vaak omvangrijk) initieel onderzoek, en er is een jaarlijkse herhalingstoets. Alle openbare data over een bedrijf of persoon wordt verzameld en aan de hand daarvan wordt een rating bepaald.

Om welke data gaat het?
Het gaat om al de beschikbare betalingsinformatie en financiële cijfers van een bedrijf. Denk aan de informatie van de Kamer van Koophandel, banken, incassobureaus, debiteurenadministratie, etc. Al deze data wordt dan geladen in een database, waarna er een score wordt berekend.

U zou kunnen zeggen dat de rating een samenvatting is voor de rest van uw kredietrapport.

De rating laat zien wat de kans is dat de onderneming binnen een bepaalde periode (maximaal 15 maanden) in betalingsproblemen raakt. Dus ook of u risico zou lopen door met hun zaken te doen.

Aan de hand van een rating kunt u dus bepalen of u met een persoon of bedrijf zaken wilt doen.

Wilt u het kredietwaardigheid van uw zakenrelatie weten? Bestel dan een kredietrapport! Dit kan eenvoudig op Kredietrapportaanvragen.nl voor slechts 6,95 euro per stuk.

Terug naar het overzicht
Mariska de Jager
Mariska de Jager

Meer weten over je bestelling? Ik help je graag verder.