Veel gestelde vragen

Waarom geeft een kredietrapport een E-rating?

Het kan soms voorkomen dat het kredietrapport dat u net aangeschaft heeft een E-rating geeft, maar wat moet u hiermee. Om te beginnen is het misschien handig om even uit te leggen waarom het kredietrapport een E-rating geeft. Dit kan de volgende twee oorzaken hebben:

  1. Het desbetreffende bedrijf heeft (te lang) geen jaarrekeningen gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor kan er geen kredietadvies gegeven worden.
  2. Het desbetreffende bedrijf valt onder een holding die financieel verantwoordelijk is.

In het kredietrapport is te lezen of het bedrijf onder een holding valt. Wanneer dit het geval is, is punt 2 voor u van toepassing. In dit geval kan u contact met ons opnemen via de telefoon of via de mail. U zal van ons het kredietrapport van de holding ontvangen.

Wanneer het bedrijf niet onder een holding valt die financieel verantwoordelijk is blijft punt 1 over. In dit geval raden wij u aan om op te passen. Het feit dat het bedrijf (te lang) geen jaarrekeningen heeft gedeponeerd kan veel zeggen over de huidige financiële situatie waarin het verkeerd. Contact opnemen met het bedrijf waarvan u een kredietrapport heeft opgevraagd is wellicht een goede keuze.